Tegenwoordig leven we in een hectische en drukke wereld waarin alles kan en vooral ook alles moet! We rennen van hot naar her en hebben eigenlijk te weinig uren in een dag om alles te regelen. Dit zorgt ervoor we vaak heel erg bezig zijn met vooruit denken, de toekomst voorspellen. Dit kan natuurlijk heel voordelig zijn, want op die manier weet je wat je kan verwachten en ben je voorbereid. Het kan echter ook heel nadelig zijn, omdat we gemakkelijk onszelf en wat we op dit moment meemaken verliezen. Doordat we niet genoeg aandacht besteden aan het hier en nu missen we heel veel mooie momenten. Daarnaast zorgt toekomst gericht denken soms voor heel veel stress. Maar ja, hoe zorg je ervoor dat die momenten niet aan je voorbij gaan en je ook zo bewust mogelijk leeft in het heden? Coach Den Bosch geeft jou een aantal tips waarmee je jezelf kunt sturen in de richting van een bewuster en intenser leven.

Even stilstaan
Soms is het goed om even letterlijk stil te staan bij wat er nu om je heen gebeurt. Ga ontspannen op de bank zitten en neem de tijd om te kijken wat er om je heen gebeurt. Probeer in je op te nemen wat zich om jou heen afspeelt. Wat hoor je? Wat zie je? Hoe ervaar je het? Door af en toe letterlijk te stoppen beleef je veel bewuster wat er op zo’n ogenschijnlijk doodnormale dag allemaal gebeurt.

Denk na over nu
Iedereen maakt zich wel eens zorgen over iets, maar meestal zijn dit zaken die in de toekomst zouden kunnen gebeuren. Ondanks dat het goed is om je voor te bereiden op situaties, is het vaak veel effectiever om je te richten op de dingen die je vandaag kan aanpakken. Op die manier kun je problemen dag voor dag aanpakken waardoor de situatie ook gelijk veel overzichtelijker wordt voor je. Coach Den Bosch kan jou nog meer tips geven om in het hier en nu te leven.

Doe één ding tegelijk
Probeer niet teveel te multitasken. Soms wordt je wel gedwongen om meerdere dingen tegelijk te doen, maar het is vaak veel beter om je te richten op de taak die je op dat moment moet doen. Wanneer je de administratie aan het doen bent en ondertussen aan het koken bent, zul je zien dat je veel minder energie voor beide hebt en ook met beide veel langer bezig zal zijn. Richt je aandacht en energie op datgene dat je nu echt moet doen en je zal zien dat het niet alleen sneller gaat, maar ook veel beter.

Wil jij door een professionele coach begeleid worden bij het leren leven in het nu? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek in met Coach Den Bosch.