Outplacement in Den Bosch

Om nieuwe dingen te ervaren in het leven, is het soms belangrijk oude zaken los te laten. Dit is echter geen gemakkelijk proces vooral niet wanneer u niet zelf heeft gekozen voor deze verandering. Een coachtraject voor outplacement in Den Bosch kunt u helpen wanneer u te maken krijgt met een dreigend ontslag of wanneer u boventallig verklaard bent. Onze coaches in Den Bosch staan voor u klaar om u samen door dit proces te begeleiden en handvatten te bieden voor een bewuste keuze in de toekomst.

Waarom coaching voor outplacement in Den Bosch
Door bewust stil te staan bij uw persoonlijke ontwikkeling, ontwikkelt u een beter zicht op wie u bent en wat u kunt. Wat maakt u gelukkig? Waar komt u ‘s nachts uw bed voor uit?

Coaching in Den Bosch vergroot uw zelfinzicht waarbij u meer komt te weten over uw kwaliteiten en talenten. En hier stopt het niet. De volgende stap is ontdekken hoe u deze kwaliteiten en talenten verder ontwikkelt en inzet. Een coach kan u begeleiden bij het zoeken van een baan die bij u past, het schrijven van een goede motivatiebrief en het voorbereiden en voeren van een sollicitatiegesprek.

Opbrengst
Tijdens uw coaching in Den Bosch wordt uw fundament als persoon verstevigd. U staat steviger in uw schoenen en nieuwe opgedane inzichten helpen u bij het maken van een carrièreswitch. Bovenal leert u om keuzes te maken waar u zelf gelukkig van wordt. Zo hoeft verandering zo slecht nog niet te zijn.

Outplacement coaching bij GORTcoaching is:

Gespecialiseerd

Onderzoeken welke ontwikkelingsmogelijkheden er zijn

Sturen

Reflectie op basis van uw kwaliteiten en mogelijkheden

Begeleiding

Gericht op persoonlijke waarden, doelen en oplossingen

Gericht

Persoonlijke ontwikkeling en nieuwe inzichten over de inrichting van uw leven

Algemene info over coaching

 

Kosten

145,- euro per uur excl. BTW

Wanneer starten

Vaak per direct. Kijk hiervoor in de agenda van uw coach.

Trajectduur

5 tot 10 gesprekken. Persoonlijk afgestemd tussen u en uw coach.

Outplacement Coaching voor groepen

Wanneer outplacement in uw organisatie meerdere medewerkers betreft, kunt u ook voor een groepsgewijze aanpak kiezen (inclusief een inspirerende kickoff bijeenkomst). Uiteraard is er dan nog steeds sprake van persoonlijke coaching, maar dit in afwisseling met groepsbijeenkomsten. In de praktijk blijkt dat mensen die ‘in hetzelfde schuitje’ zitten, het fijn vinden om ervaringen te kunnen delen en dit een positief effect heeft op het trajectverloop. Neem hiervoor contact op met thomas@gortcoaching.nl

Over outplacementcoaching

Outplacement coaching is geschikt bij

 

 • Reorganisatie
 • Competentieontwikkeling
 • (Dreiging) Ontslag
 • Boventallig verklaard
 • Transitievergoeding
Fasen van een outplacement traject

Een outplacementcoach van GORTcoaching helpt u bij uw proces in verschillende fases:

 • Verwerking – Het verwerken van een verlies, ook het verlies van een baan kost tijd en is geen makkelijk proces. Er kan veel verwarring, leegte en het gevoel van falen met zich meebrengen. Het verwerkingsproces wordt begeleid door de coach, zodat u op de juiste manier uw gevoelens kunt voelen en aangaan, totdat het tijd is om door te gaan.
 • Persoonlijke ontwikkeling – Deze fase is belangrijk om erachter te komen waar uw kwaliteiten en uw interesses liggen. Samen met de coach kunt u grip krijgen op uw vaardigheden in combinatie met waar uw interesse naar uitgaat.
 • Zoektocht naar een baan – Hierbij wordt er samen met de coach gekeken naar het soort werk wat u wilt gaan doen, bij u past en wat daarin de mogelijkheden zijn. Aangezien voor 85% van de banen niet geadverteerd wordt, wordt er vaak aangeraden om te gaan netwerken. Sollicitatievaardigheden zijn hierin essentieel en daarbij ook een passende CV die u samen met de coach kan inrichten.
 • Ondersteuning en begeleiding – De coach biedt u de ondersteuning die u nodig heeft om te kunnen solliciteren naar een nieuwe baan. Het proces wordt regelmatig besproken en het proces zal waar nodig geëvalueerd worden.
Met welke vragen kan ik terecht?

Bij een outplacementcoach kunt u terecht met allerlei vragen die betrekking hebben op outplacement. Hierbij kunt u denken aan vragen als:

 • Kan ik nog een andere richting op en waar liggen mijn interesses?
 • Wat kan ik zelf doen aan persoonlijke ontwikkeling om mijn kans op een nieuwe baan te vergroten?
 • Ik functioneer bijna niet meer, omdat er gedreigd wordt met ontslag, wat nu?
 • Hoe kan ik het beste een nieuw sollicitatieproces ingaan?

Met deze (en andere) vragen kunt u terecht bij een outplacementcoach die er samen met u naar zal streven om uw huidige werksituatie of een toekomstige werksituatie zeer aangenaam te maken.

Wat levert outplacementcoaching op?

Outplacement coaching levert u onder andere de volgende voordelen op:

 • Kennis over uw werkwaarden, behoeften en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Steun bij het verbeteren van uw kwaliteiten en effectiviteit
 • Begeleiding bij het zoeken naar een geschikte, nieuwe werkomgeving
 • Advisering over de stappen die u het beste kunt nemen
 • De kans om nieuwe loopbaanrichtingen te onderzoeken en een carrièreswitch te maken

 

Welke methodieken worden ingezet?

De coaches van GORTcoaching passen voor outplacementcoaching aspecten toe van technieken en methodieken als Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationeel Emotieve Therapie), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen en MMS coaching (Motivating Management Service). Kies altijd een coach waarvan u het idee heeft dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij u passen.